KIRIKKALE
28°
00:19

Öğleye kalan Süre

Yahşihan’da ağaçları katlettiler

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde bulunan Gazi İsmail Erkoç Parkı’nda, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ağaçlara zarar verildi. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ağaçlara zarar veren kişileri kınadı.


“DOĞAYA ZARAR VERMEK BİZLERE YAKIŞMAZ”
Yahşihan ilçesinde bulunan Gazi İsmail Erkoç Parkı’nda insanlık dışı bir olay yaşandı. Yahşihan Belediyesi tarafından parkın etrafına dikilen çam ağaçları, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından katledildi. Durum üzerine parka giden Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Hiçbir siyasi görüş bu ağaçlardan daha kıymetli değildir. Ağaçlar bizlere tertemiz hava, ciğerlerimize oksijen ve nefestir. Bizler Yahşihan Belediyesi olarak yeşil alanlar oluşturmaya çalışırken kimileri bunlara zarar vermek istiyor. Gazi İsmail Erkoç Parkımıza zarar veren kişi veya kişilerin Belediyemizle yâda şahsımla bir sıkıntısı var ise rica ediyorum gelip bizlerle paylaşsın. Bu şekilde doğaya zarar vermek bizlere yakışmaz.” dedi.

İŞİN DİNİ BOYUTU DA VAR
Birçok sosyal medya kullanıcısı da ağaçlara verilen bu zarara tepki gösterdi. Yapılan bu davranışın dini boyutu olduğunu da belirten sosyal medya kullanıcıları; Hz. Muhammed’in "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz." Hadis-i şerifini örnek gösterdi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26829

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171