KIRIKKALE
21°

Yahşihan’da 3 mahallede düğünler yasaklandı


Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında 3 mahallede düğün ve nişan gibi toplu organizasyonlar yasaklandı.

Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs (Covid-19) tedbirleriyle ilgili alınan kararda toplum sağlığının korunması, maske kullanım süresinin arttırılarak kişiler arası temasın azaltılması amacıyla ilçeye bağlı köylerde, sokakta ve düğün salonlarında yapılan düğün, kına, nişan, nikah, sünnet düğünü, mevlit vb. toplu organizasyonlarda 28 Ağustos Cuma gününden itibarıyla yiyecek ve içecek ikramları kaldırıldığı belirtildi.

Yahşihan ilçe merkezi ve köylerinde izin verilen mekanlar dışında sokak düğünlerinin yasaklanmasına ilişkin yapılan açıklamada, Bayraktepe, Doğanlık ve Seyrantepe Mahallelerinde sokak düğünlerinin kısıtlanmasına, Hacıbey, Yenişehir, Yeşilvadi, Emirler, Erenler, Kadıoğlu ve Alaaddin Mahallelerinde de düğünlerin 4 saat ile sınırlandırılmasına karar verildi.
Covid-19 tedbirlerine uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem yapılacak.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21480

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171