KIRIKKALE
21°
01:49

İkindi'ye Kalan Süre

Skandal ‘yardım çeki dağıtımı’ olayına ilişkin açıklama yapılmadı

Gazetekale.com yine bir gazetecilik örneğine imza attı. Kimsenin yazmaya cesaret edemeyeceği haberi yazdı. Kırıkkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), dün ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım çeki dağıtmak istemiş ancak beceriksizce bir uygul


SES SEDA YOK!           
Gazetekale.com haber sitemizde özel olarak yayınladığımız haberde, o anlara ait görüntüleri ve yaşanan arbedeyi kamuoyu ile paylaşmıştık. Haberin ardından görüntüleri izleyen vatandaşlar, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirtmiş ve tepki göstermişti. Kırıkkale Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV), bunca tepki gelmesine rağmen olaya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Durum hala sessizliğini korurken, Kırıkkaleli vatandaşlar konunun nereye varacağını merak ediyor. 

NE OLMUŞTU?
Dün yaşanan olayda, Kırıkkale Valiliği’ne bağlı olarak görev yapan Kırıkkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara içerisinde 100 lira bulunan yardım çekleri dağıttı. Ancak yanlış bir şekilde uygulanan yardım çeki dağıtımı, izdihama neden oldu. SYDV onlarca vatandaşı valilik binasında bir araya toplaması, pandemi kapsamında hiçbir önlem almaması ve yardım çeklerini havaya fırlatması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 

MEMURLARA BASKI YAPILDI
Öte yandan, haberin Gazetekale.com’da ve sosyal medya hesaplarımızda çokça tıklanmasının ardından bir çok farklı kişi ve kişilerden haberi kaldırmamız üzerine telkinde bulunuldu. Aksi takdirde Gazetekale.com ve çalışanlarına yaptırım uygulayacağını bildiren şahıslar, gazetecilik örneği sergilediğimiz bu olayda bizleri tehdit etmekten de geri durmadı. Diğer yandan tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olayda, memurlara baskı yapıldığı iddia ediliyor. 
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24677

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171