KIRIKKALE
25°
02:5

İmsak'a Kalan Süre

Saygılı, "Türk milleti bağımsızlığına düşkündür"

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, mesajında Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğün göstergesi olduğunu vur


“ZAFERİN GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü, büyük milletimizin bin yıllara dayanan tarihi içinde bir şereftir. Kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü onurla yad ettiğimiz bugün de tarihi şan ve şerefle dolu büyük milletimizin eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak elde ettiği Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünün en büyük göstergesidir.” dedi. 

“VATAN SEVGİSİNİN DERİNDEN YAŞANDIĞI BAŞKA SAVAŞ YOK”
Çanakkale Zaferi’nin, Türk milleti için öneminin büyük olduğunu dile getiren Saygılı, “Coşkuluyuz. Yokluktan, imkansızlıktan, umutsuzluktan bir milli şahlanış destanı yazmış kahraman atalarımız. Hüzünlüyüz. Milletimizin en genç, en eğitimli, en üretken yüz binlerce insanın kanını bu destana mürekkep yapmış, şehadet şerbetini içmiş. Savaş tarihçileri belirtiyor ki; dünya tarihinde, vatana duyulan sevgi ve bağlılığın bu kadar derinden, yalın ve samimi yaşandığı bir başka savaş daha olmamıştır. Çanakkale’yi unutmamak, bizim millet olma, bir arada yaşama arzumuzun can suyudur.” ifadelerini kulandı. 

“BÜYÜK BİR MİLLET OLDUĞUMUZ KANLA, ŞANLA TARİHE YAZILDI”
Saygılı, “Şehitlerimizin hatırasını bir bayrak gibi içimizde ve ufkumuzda dimdik yaşatmalıyız. Vatan diye bize emanet edilen bu kutlu coğrafyanın bedelini bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Çanakkale, milletimizin büyük millet olduğu gerçeğinin tarihe kanla, şanla yazıldığı yerdir, zamandır. Bu duygu ve düşüncelerimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94381

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171