KIRIKKALE
21°
00:31

İkindi'ye Kalan Süre

Önal, KOSGEB kredisini eleştirdi

KOSGEB tarafından esnafa verilecek olan vadeli, faizsiz, geri ödemesiz kredinin şartları açıklandı. Kırıkkale esnafının şartları karşılayamayacak durumda olduğunu belirten CHP Kırıkkale Milletvekli Ahmet Önal, esnafa verilecek olan krediyi eleştirdi.


"YARDIMLAR YETERSİZ KALDI"
Kırıkkaleli esnafların ya battığını ya da batmak üzere olduğunu belirten Milletvekili Ahmet Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "KOSGEB tarafından küçük ölçekli işletmelere 3 yıl süreyle vadeli, faizsiz, geri ödemeli krediye başvuru şartları açıklandı. Buna göre; 2020 yılı itibariyle gelir kaybına uğrayan, kamu bankalari tarafından daha önce verilen “İşe devam kredisinden” faydalanamayan Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olmayan esnafımızın bu krediden yararlanabileceği açıklandı. Şimdi buradan kepengini kapatmış, dükkanın camına devren satılık yazmış esnafımızın dükkanın önünden soruyorum. Kırıkkale’de bu şartları taşıyan en azından SGK’ya,  Bağkur’a borcu olmayan esnaf var mı? Daha önce verildiği iddia edilen kredilerden bir çok İşletme faydalanamadı. Kırıkkale Belediyesi tarafından esnafa verildiği iddia edilen 1000 TL yardım birçok kişiye ulaşmadığı gibi yetersiz de kaldı. Yine kira desteğinden birçok esnafımız faydalanamadı. Bu süreçte yüzlerce işletme sahibi ya battı ya da batmak üzere." 

"ESNAFIMIZ KAN AĞLIYOR"
"Mahalle bakkalları, büfeler, manavlar,kasaplar, kırtasiyeler, kahvehaneler, çay ocakları, lokantalar, kafeler kısacası tüm küçük esnafımız ekonomik olarak tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Esnafımız kan ağlıyor, adeta can çekişiyor. Esnafımıza kredi değil hibe verin, bunu yapmıyorsanız da krediye başvuru koşullarını hafifletin. Esnafımızın sesine kulak verin."

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43763

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171