KIRIKKALE
26°
00:32

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkaleli öğrenciler, uluslararası dil eğitim projesine katıldı

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesi Yeniyapan Ortaokulu’nda görev yapan İngilizce öğretmeni Merve Mercan Yıldırım, katıldığı eTwinning projesiyle öğrencilerinin yabancı dil becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.


ULUSLARARASI BİR PROJE
2005 yılında Avrupa Komisyonu Öğrenme Programı’nın ana hareketi olarak başlatılan eTwinning projesi, dünya genelinde birçok öğrencinin farklı kültürler keşfetmesini, sosyal becerilerini ve yabancı dil yeterliliklerini artırmak amacıyla geliştirildi. Kırıkkale’nin Çelebi ilçesi Yeniyapan Ortaokulu İngilizce öğretmeni Merve Mercan Yıldırım da öğrencileri ile birlikte; Romanya, Azerbaycan, Polonya ve Türkiye ortaklı uluslararası bir eTwinning projesi olan “Productive Skills in English by Other Disciplines” çalışmasına katıldı. 

“BU PROJEYE KÖY OKULU OLARAK KATILDIK”
Yıldırım, pandemi nedeniyle evlere kapanılan bu dönemde öğrencilerinin eğitimden kopmamaları ve İngilizce dil becerilerinin geliştirilmesi gerektiğini düşündü. Bu düşünceden hareketle uluslararası düzeyde online olarak geliştirilen eTwinning projesine katılan Yıldırım; “Bu proje ile öğrenciler üretken dil becerileri olan konuşma ve yazmaya odaklanıyor, İngilizceyi diğer disiplinlerle ilişkilendirerek her ay bir ders konusu üzerine çalışmalar yapıyor. Bu yüzden projemiz, ‘2023 Eğitim Vizyonu Yabancı Dil Eğitim Hedefleri’ ile uyum içerisinde ilerliyor. Ekim ayında başlayan projede öğrenciler, uzaktan eğitimde özellikle dersten kopmadılar ve İngilizceye karşı olumlu bir tutuma sahip oldular. Öğrencilerim öğrenmeye çok açık ve istekli, İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirebilmeleri için bu projeye köy okulu olarak katıldık. Şu ana kadar yapılan çalışmalarla, yeni ve faydalı birçok şey öğrendiler, kendilerini ifade etmede daha özgüvenliler.” dedi.

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43612

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171