KIRIKKALE
24°
04:2

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale'de vatandaşlar yaban hayatı konusunda bilgilendiriliyor

Kırıkkale'de İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Doğa, Çevre ve Hayvanların Korunması Projesi kapsamında vatandaşlara eğitim verildiği bildirildi.


KIRIKKALE (AA) - İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, kentin coğrafi konumu, Kızılırmak havzası üzerinde bulunması ve orman arazileri nedeniyle yaban hayatı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Bölgede yaban hayatının koruma altına alındığı toplam 15 avlak bulunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi; "İl Jandarma Komutanlığınca 2021 yılı başından itibaren Doğa, Çevre ve Hayvanların Korunması Projesi yürütülmektedir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile müşterek yürütülen proje kapsamında, Kara Avcılığı Kanunu ve uygulanması hakkında eğitimler verilmektedir. Avcılara ve silah ruhsat sahiplerine düzenli olarak cep telefonları üzerinden kısa mesajlar gönderilmekte, köy odaları, muhtarlıklar ve vatandaşların görebileceği yerlere afişler asılmakta ve broşürler dağıtılmaktadır. Yıl sonuna kadar bölgede kayıtlı olan 1700 avcıya da yerinde eğitim verilmesi planlanmaktadır."

Öte yandan, yaz sezonuyla birlikte başlayan düğün ve nişan törenlerinde silah atılmasının önüne geçilmesi için bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62205

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171