KIRIKKALE
21°
05:11

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de 2021 sulama sezonu başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçinin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam


“2021 SU VE SULAMADA HAMLE YILI”
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Kırıkkale’de 2021 sulama sezonun başladığını belirtti. Kuraklık ve nüfus artışı nedeniyle su kaynaklarının azaldığına dikkat çeken DSİ, konu ile ilgili bir mesaj yayımladı. DSİ mesajında, 2021 yılının ‘Su ve Sulamada Hamle Yılı’ olarak ilan edildiğini belirtti. 

“SU MİKTARINDA AZALMA BEKLENİYOR”
Su miktarının azaldığını belirten DSİ mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus artışına paralel olarak başta tarım olmak üzere içme, kullanma ve sanayi sektöründeki su taleplerinde büyük artış olmakta. Etkileri gittikçe daha fazla hissedilen kuraklık ve iklim değişikliği ile birlikte su miktarında da azalmaların beklenmesi, sulama başta olmak üzere mevcut su kaynaklarının azami surette değerlendirilmesini ve en verimli şekilde kullanılmasını gerektirmektedir. Bu tablo su kaynaklarının rasyonel yönetimini ve verimli kullanımını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ülkemizin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisidir.”

“ÇİFTÇİNİN YAŞAM STANDARTI YÜKSELİYOR”
“Bu sebeple 2021 yılı sulama yatırımlarımızda hamle yılı olacaktır. Bu kapsamda Bölgesel
Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımızı hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltiyor.”

“ÜLKE EKONOMİSİNE 35 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK”
“Bu kapsamda Kırıkkale’de 1 Mayıs 2021 tarihinde başlayan 2021 yılı sulama sezonunda toplam 45 bin 180 dekar tarım arazisinde sulama yapılacak, sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 35 Milyon TL katkı sağlanacak.” 
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75685

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171