KIRIKKALE
24°
02:18

Öğleye kalan Süre

Eroğlu, “Kongrelerin ceremesini esnafımız çekiyor”

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, Ramazan Ayın’da kafe ve restoranların kapatılacak olmasına tepki gösterdi. Eroğlu, “kongrelerin cezasını esnafımız çekiyor!” dedi.


“EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN ESNAFLARIMIZ VAR”
29 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı düzenlenmiş ve salgınla mücadele konusunda yeni tedbirler alınmıştı. Bu tedbirlerden biri de Ramazan Ayı’nda kafe ve restoranları kapatmak olmuştu. Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, alınan bu karara tepki gösterdi. Eroğlu, “Evine bir ekmek bile götüremeyen esnaflarımız var.” dedi.

“ESNAF BORCUNU ÖDEYEMİYOR”
Esnafın birçok borcunu ödeyemediğini belirten Eroğlu, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz Biz esnaf sanatkâr olarak her zaman devletimizin yanında olduk hala da oluyoruz. Ama bu zor günlerimizde hiç bir esnaf sanatkar SGK, vergi BAĞKUR ve birçok borcunu ödeyemiyor. Bunca esnaf yapılan binlerce kişilerin katılımıyla yapılan kongrelerin ne günahını ne de cezasını çekmemeli. Artık yetkililer gerçekten sesimizi duysun. Evimize bir ekmek dahi götüremeyen esnaflarımız var”

“ESNAFIMIZ YENİ BİR KAPANMAYI KALDIRAMAZ”
Kırıkkale’de toplamda 320 adet lokanta, restoran, kafe, pideci ve pastane işletmesinin bulunduğunu belirten Eroğlu, “Şehir dışındaki restoranlar açıkken bizler neden kapalı olacağız? Bütün siyasi partilerin yaptığı kongrelerin ceremesini biz çekiyoruz. “Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımız yeni bir kapanışı kaldıramaz." dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99281

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171