KIRIKKALE
25°
06:41

Öğleye kalan Süre

Diyaliz hastası yaşlı kadın, aşıyı ihmal etmenin pişmanlığını yaşıyor

Kırıkkale'de hastanede tedavisi süren 71 yaşındaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası kadın, aşıyı ihmal etmenin üzüntüsünü ve pişmanlığını yaşıyor.


KIRIKKALE (AA) –Neriman Pektaş, kronik böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı bulunduğu için "yan etkisi olacağı" düşüncesiyle Kovid-19 aşısı yaptırmadı. İki hafta önce kusma, ateş, bulantı ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvurarak PCR testi yaptıran Pektaş, test sonucunun pozitif çıkması üzerine, evinde karantinaya alınarak tedavisine başlandı.

“ALLAH AŞKINA  AŞI OLSUNLAR, İHMAL ETMESİNLER”
Pektaş, 11 günün ardından durumunun ağırlaşması üzerine Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Kovid-19 servisindeki tedavisi devam eden ve konuşmakta güçlük çeken Pektaş, yaşadığı zorlu süreci anlattı. Pektaş, böbrek hastalığı ve diğer rahatsızlıkları nedeniyle aşı olmak istemediğini söyledi. Pektaş, "Vatandaşlarımız hemen aşı olsunlar. Allah aşkına olsunlar. Ben aşıyı olmadım ve bu durumlara düştüm. Hastalığımdan dolayı vücudum kaldırmaz diye aşıyı olmadım. Bende ilk olarak kusma, ateş, bulantı ve nefes darlığı başladı. Allah aşkına aşı olsunlar, ihmal etmesinler. Bakın ben bu duruma düştüm. Aşı olsaydım belki böyle olmayacaktı. Çok pişmanım. 10 gündür çektiğimi ben bilirim."

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57845

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171