KIRIKKALE
21°
02:10

Öğleye kalan Süre

Akustik Panel


 

Günümüzde birçok alanda karşılaşabileceğiniz akustik kumaş kaplı panel çeşitleri ortam akustiği sağlamakla birlikte ortamlarınızda şık, dekoratif görünüm elde edebileceğiniz ürün çeşitleridir. Akustik paneller mevcut mekanda oluşan değişken frekanstaki ses dalgalarının tavan ve duvar yüzeyine çarpması neticesinde rezonansa girmesini önleyici ve sesin net olarak duyulmasına imkan veren dekoratif akustik panellerdir. Akustik paneller dekoratif görünüme sahip olması nedeniyle günümüzde birçok firmada muadil olarak temin edebileceğiniz içerisinde taş yünü bulunan akustik paneller bulunmaktadır. İçerisine taş yünü bulunan akustik paneller ses yalıtımında sizlere katkı sunmayacak ürün çeşididir. Taş yünü ses yalıtımdan ziyade ısı yalıtım amacıyla kullanılan izolasyon malzemesidir. Bu nedenle Akustik Panel satın alacağınız durumlarda ürünleri tercih ederken kullanılan akustik malzemelerin ses emilim değerlerine yanmazlık değerlerine bağlı olarak kıyaslamanız önerilmektedir. Aksi halde duvarlarınızda yüksek kalitede malzemeler kullanılmasa da yalnızca dekoratif görünüm oluşturacak ürünleri kullanmış olacaksınız. Akustik kumaş kaplı paneller birçok alanda kullanılabilmesi adına varyasyon üretimi yapılmaktadır.  Duvarlarınızda şık görünüm oluşturabileceğiniz oval, altıgen beşgen, dikdörtgen gibi birçok çeşitte panel çeşitleri mevcuttur, bu tip panelleri dilerseniz tavanlarınızda askı aparatları ile birlikte uygulayabilmeniz mümkündür.

 

Akustik kumaş kaplı paneller masalar arasında veya alanları bölmek amacıyla kullanabileceğiniz çeşitlerini de bulabilirsiniz. Masalar arası bölücü paneller çağrı merkezleri gibi alanlarda ses geçişlerini kontrol altına almakla birlikte çalışanlarınız ortamdaki gürültüye karışmadan sesin büyük kısmı kaybolarak rahatça müşterilerinizle iletişim kurabilecektir. Masalar arası kullanılan Akustik Panel çeşitleri akustik seperatör olarak geçmektedir. Alanlar arası ses geçişlerine engel olmak istediğiniz durumlarda ise akustik paravanların kullanımını sağlamanız gerekmektedir. Hacim ve ofis akustiği sağlayabilmek için ses kalitesini de dikkate almak gerekmektedir. Çok fazla ses kadar çok fazla sessizlikte insan sağlığını tehdit etmektedir. Yankı geniş ortamlarda daha fazla yayıldığı için çoğunlukla geniş mekanlarda akustik kaplama uygulamaları tercih edilir.

 

Sinema salonu, tiyatro salonu, telekonferans, reji odası, radyo odası, restaurant, cafe, hastane, kütüphane, okul, spor salonu, çağrı merkezi açık ofis ve buna benzer yerler akustik panelin sıkça tercih edildiği ortamlardır. Kumaş kaplı Akustik Panel uygulaması yapabilmek için 2 yöntem bulunmaktadır. Bunlar solid sıvı malzeme yapıştırıcısı kullanmak veya kendinden yapışkanlı akustik panel temin ederek uygulama hızını arttırmak. Kendinden yapışkanlı akustik kumaş panellerin arkasındaki sarı yapışkan kağıdını çıkarıp ardından ister duvara isterseniz tavana uygulayabilirsiniz. Hafif baskı uygulayarak malzemenin düşmemesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu büyük ebatlı ve kalınlığı fazla olanlar için önerilmez düşme tehlikesini önlemek için yapıştırıcı kullanmanız daha iyidir. Dekoratif görünüme sahip olan Akustik Panel çeşitlerini Turkish Acoustic mağazalarını ziyaret ederek görebilir satın alabilirsiniz. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen akustik kumaş kaplı panel çeşitleri son derecede kaliteli malzemelerin kullanımı sağlanarak üretilmektedir, kullanılan ürünler sertifikalıdır.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94682

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171