KIRIKKALE
25°
03:52

İmsak'a Kalan Süre

“Ablam 60 bıçak darbesiyle öldürüldü”

Kırıkkale’de eşi Sezer Başkaya (29) tarafından 4 yaşındaki oğlunun gözü önünde öldürülen Hacer Başkaya’nın (26) kız kardeşi Pınar Köksoy, olay günü olanları anlattı. Ablasının parmaklarında bile kesikler olduğunu belirten Köksoy, “Ablamın sırtında 60 bıça


“PARMAK UÇLARINA KADAR KESİLMİŞ”
Geçtiğimiz Pazar günü Kırıkkale’de kan donduran bir cinayet işlenmiş ve 29 yaşındaki Sezer Başkaya, 26 yaşındaki eşi Hacer Başkaya’yı bıçaklayarak öldürmüştü. Yaşanan korkunç cinayet ülke gündemine bomba gibi düştü. Acı olayın ardından Hacer Başkaya’nın ailesi, ilk kez konuştu. Başkaya’nın kız kardeşi Pınar Köksoy, "Biz sırtında 60 bıçak izi gördük. Adli tıp raporunda parmak uçlarına kadar kesildiğini gördük. Ağırlaştırılmış müebbet bile bizim içimizi rahatlatmayacak" dedi.

 “SEZER KARNINI KESTİ, ÖLDÜ BENİM ANNEM”
Torunu H.M.B.’nin psikolojik sorunlar yaşadığını ve psikolojik yardım alacağını belirten dede Erdoğan Köksoy, “Annesini istiyor, kalkıyor 'Sema nerede' diyor, 'Halam ne zaman gelecek' diyor. 'Halan kim' diyorum, 'Pınar' diyor. 'Dede annem değil mi?' diyor bu sefer de. Çocuk bazı şeyleri kafasında tasarlıyor. 'Dede köye ne zaman gideceğiz' diye soruyor. 'Annen hastanede' diyorum, 'O zaman niye getirmiyorsun' diye soruyor sonra da 'Yok, Sezer karnını kesti, öldü benim annem' diyor. Çocuk ne yaptığını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

“ABLAM CAN ÇEKİŞEREK ÖLDÜ”
Ablasının sırtında 60 bıçak izi olduğunu ve ablasının can çekişerek öldüğü dile getiren kız kardeş Pınar Köksoy, "Her gün bir kadın ölüyordu, bugün de bizimki öldü. Hani derler ya 'Tavuk keser gibi kesti'. Biz sırtında 60 bıçak izini gördük. Adli tıp raporunda parmak uçlarına kadar kesildiğini gördük. Ağırlaştırılmış müebbet bile bizim içimizi rahatlatmayacak ama istiyoruz. En ağır cezayı, aynısını çeksin istiyoruz. Yeğenim aşağıda bana 'anne' diyor. Ben ona annelik yapacağım, en iyisini yapacağım. Benim ablam körü körüne öldü. Benim ablam can çekişerek öldü" dedi.

“KAYNANASI ORADAYDI HİÇBİR ŞEY YAPMADI”
Hacer Başkaya'nın yengesi Sema Köksoy ise "Sadece onun çığlıklarını komşuları duydu. 'Kaynanası var' diye söylüyorlar, kaynanası hiç ses etmemiş. Kaynanasından da şikayetçi olacağız zaten. Kaynanası neden yardım etmedi? Orada 4 yaşında çocuğu var, benim de evladım var. O benim bir evladım oldu. Ona annelik de yapacağım. Her şeyi yapacağım, o benim canım oldu. Ben o Sezer'i Allah’a havale ediyorum. En ağır müebbeti istiyoruz. Oradan hiçbir zaman çıkmasın. Hacer ablayı toprak altına koyarken inanamadım. Acısını bir Allah bir de kendi biliyordu. Bize hiçbir şey söylemiyordu. Bunlar bize söylenseydi zaten her şeyi yapardık, alırdık Hacer ablayı o katilin elinden" dedi.

Kaynak: DHA-Burak Can

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60447

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171