Kırıkkale’de haftalardır çeşmelerden çamurlu ve bulanık sular akmaya devam ediyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın suyumuz temiz açıklaması sonrası Zafer Partisi Kırıkkale İl Başkanı Emin Erkeç, duruma tepki gösterdi. Erkeç, “Kırıkkale’de günlerdir tek bir konu var! Musluklarımızdan çamurlu, kokulu, güven vermeyen su akıyor! Ama ne oluyor biliyor musunuz? Belediye başkanı çıkıyor, “Sorun yok” diyor! Milletvekilleri çıkıyor, “Sorun var” diyor! Soruyorum buradan, yüksek sesle soruyorum: Siz bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz?”
“Vatandaşın gözüyle gördüğü, burnuyla kokladığı, eline değdirmeye çekindiği bir suya nasıl “temiz” diyorsunuz? Rapor diyorsunuz! Kâğıt diyorsunuz! Ama bu halk raporu değil, musluğunu görüyor! Çamurlu su temiz olmaz! Kokulu su sağlıklı olmaz! Ve Kırıkkale halkı buna mecbur değildir! Sayın Belediye Başkanı Ahmet Önal! 1,5 yıl önce ne dediniz? “Bu şehirde çeşmelerden su içilecek” dediniz! Bugün ne oldu? Bırakın su içmeyi, insanlar mikrop kaparım korkusuyla elini bile yıkayamıyor! Bu mu verdiğiniz söz? Bu mu hizmet anlayışınız? Sayın milletvekilleri! Diyelim ki belediye bu işi beceremiyor!”
“Peki siz ne yapıyorsunuz? İktidarın vekilleri olarak birbirinize laf yetiştirmekle mi görev yaptığınızı sanıyorsunuz? “O varmış, bu yokmuş, arsenik varmış” demek çözüm mü? Bakanlıklar nerede? Ödenek nerede? Destek nerede? Daha da acı olanı şudur: Bu şehirde su sorunu bugün başlamadı! Altyapı sorunu dün ortaya çıkmadı! Ahmet Önal’dan önce de vardı! O gün de vardınız! Peki neden suskundunuz? Birbirinizle tartışarak, suçu birbirinize atarak, kapalı kapılar ardında konuşarak bu şehir kurtulmaz!”
“Yaptığınız şey hizmet değil! Yaptığınız şey Kırıkkale halkına eziyettir! Bakın takvim 2026’ya geliyor! Ama Kırıkkale’ye yaşattığınız manzara çağ öncesidir! Bu millet bidonla su taşımak zorunda değil! Bu millet çamurlu suya mahkûm değil! Son sözüm nettir! Eğer bu işi yapamıyorsanız, eğer bu yük size ağır geliyorsa, çekilin! Bırakın bizler, yıllardır yapamadıklarınızı, bu halkı yanımıza alarak yapalım! Kırıkkale sahipsiz değildir! Bu halk unutmaz!”

İl Özel İdaresi, köylerin sorunlarını çözüyor

Öğretmenlere Avrupa’da eğitim fırsatı

Kaplan: “Terörsüz Türkiye’nin temelini atıyoruz”
Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale
info@gazetekale.com
03183331171
03183331171