KIRIKKALE
24°
01:20

İkindi'ye Kalan Süre

Serebral Palsi çocuklarıyla renkli etkinlik

‘Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’ nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Adnan Şener Özel Uygulama Okulundaki Serebral Palsi’li çocukları ziyaret eden personeller, onlarla bir süre zaman geçirip, çeşitli hediyeler ver


KAS İSKELET SİSTEMİ HASTALIĞI
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Serebral Palsi, diğer adıyla Beyin Felci; kas aktivitesi ve vücut duruşu ile ilgili bir grup problemi tanımlayan rahatsızlıktır. Çoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen hasardan kaynaklanır. Birçok vakada bu hasarın tam nedeni bilinmemektedir. Kas iskelet sistemi hastalığı olan Serebral Palsi, dünya genelinde yaklaşık 17 milyon bireyde görüldüğü bilinmekte, Türkiye'de ise her yıl yaklaşık 6 binden fazla bebeğe Serebral Palsi tanısı konulmaktadır.”


FARKLI BELİRTİLER DE ORTAYA ÇIKABİLİR
“Serebral Palsi belirtileri hafif veya şiddetli olabilir. Ayrıca kişiden kişiye değişiklik gösterir. Serebral Palsi’li bazı insanlar yürümek ve oturmakta zorluk çekerken, diğerleri nesneleri kavrama ile ilgili sorunlar yaşayabilir. Kaslarda güçsüzlük, sertlik; yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun gözlenebilir. Belirtiler zamanla daha şiddetli hale gelebilir veya hafifleyebilir. Ayrıca, beynin etkilenen kısmına bağlı olarak farklı belirtiler de ortaya çıkabilir.”


HER ZAMAN YANLARINDAYIZ 
“Dünyada 6 Ekim tarihi farkındalık oluşturmak amacıyla “Serebral Palsi Farkındalık Günü” olarak belirlenmiştir. Her yıl 6 Ekim Günü’nde Serebral Palsi’li çocuklara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmakta ve yeşil renk ile özdeşleştirilmektedir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Toplum Sağlığı Merkezi personellerimiz, Adnan Şener Özel Uygulama Okulundaki Serebral Palsi’li çocukları ziyaret ederek onlarla bir süre zaman geçirip, çeşitli hediyeler verdiler” dedi.

Haber: Süleyman Ok

İlginizi Çekebilir

Vali Makas’tan Siyer-i Nebi Müzesi’ne ziyaret

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de hayır lokmacısı açıldı

İlginizi Çekebilir

Spor Toto’dan Sulakyurt’a yatırım

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55752

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171