KIRIKKALE
25°
03:39

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’de aday adayları sahaya çıkıyor

31 Mart 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında Kırıkkale’de siyasi kulisler hareketleniyor. Seçim startını veren siyasi partilerde aday adaylıkları için başvurular yapılıyor.


SİYASİ KULİSLER HAREKETLENİYOR
2024 yılı Mart ayının sonunda gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi için siyasi arena ısınmaya başladı. Seçim takvimini açıklayan AK Parti ve MHP’de hem Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için hem de ilçe ve kasabalar noktasında aday adayları başvurularını yapmaya başladı. İYİ Parti’de ise 17 Kasım Cuma günü Kırıkkale’ye gelecek olan Meral Akşener, mevcut il başkanı Av. Yavuz Kuzucu’yu Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olarak tanıtacak.

AK PARTİ’DE İSİMLER BELLİ OLUYOR
AK Parti’den şuanda Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında Bahattin Akyön, Mehmet Yılmazer, Merih Karayol ve Mustafa İşler resmi başvuruda bulunacak. Kasabalar arasında Hacılar Kasabası’ndan ise Osman Erdoğan aday adaylık müracaatında bulunacak. Aday adaylık sürecinin 17 Kasım’dan 22 Kasım’a uzatılmasıyla birlikte siyasi hareketliliğin en yoğun yaşanacağı partilerden birisi olacak.

MHP’DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR
Cumhur İttifakı’nın bir diğer paydaşı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde de aynı heyecan yaşanıyor. Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında henüz resmi anlamda kimse sahaya çıkmazken Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan için yeniden müracaatta bulunacak. MHP’de başvuru süreleri 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde yapılacak. İleriki günlerde MHP’de de hareketli günlerin yaşanacağı şimdiden gözleniyor.

YENİDEN REFAH BAŞVURULARI ALIYOR
Bir diğer hareketliliğin yaşandığı siyasi parti ise Yeniden Refah Partisi. Kırıkkale’de siyasi çalışmalarına hız kazandıran partide Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı noktasında şuana kadar iki isim listede yer alıyor. Muhammet Ali Tekinay ve Ahmet Can Uyar, Yeniden Refah Partisi’nden aday adaylığı müracaatında bulunacak.

İYİ PARTİ’NİN ADAYI YAVUZ KUZUCU
17 Kasım Cuma günü İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, Genel Başkanları Meral Akşener’i ağırlayacak. Parti teşkilatıyla bir araya gelerek seçim startını verecek olan Akşener, Kırıkkale Belediye Başkanı Aday Adayı olarak mevcut il başkanı Av. Yavuz Kuzucu’yu kamuoyuna açıklayacak. Kırıkkale’nin ilk resmi adayı bu şekilde belirlenmiş olacak.

DİĞER PARTİLERDE SESSİZLİK HAKİM
Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Zafer Partisi’nde ise 31 Mart’ta yapılacak olan seçim kapsamında sessizlik yaşanıyor. Genel başkanlarının ve yönetimlerinin seçim takvimlerini belirlemesiyle birlikte sahaya çıkacak olan bu partiler, Kırıkkale, ilçe ve kasabalarında teşkilatlarıyla birlikte çalışmalarını yürütecekler.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti, yerel seçimlere hazırlanıyor 

İlginizi Çekebilir

Albayrak, İYİ Parti’den aday adayı oldu

İlginizi Çekebilir

Kılıç’tan teşkilatlarına teşekkür yemeği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

40758

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171