KIRIKKALE
22°
01:19

Öğleye kalan Süre

Teknikerler şantiyedeki yerini alacak

Kırıkkale Teknikerler Derneği Başkanı Mesut Yıldırım, teknikerlere şantiye şefliği yetkisi veren yönetmelik ile ilgili yürütmenin durdurulma talebi reddinin Danıştay tarafından iptal edildiğini belirtti. Yıldırım, “Tekniker meslektaşlarımız yeniden şantiy


TEKNİKERLER YENİDEN ŞANTİYE ŞEFİ OLACABİLECEK 
Kırıkkale Teknikerler Derneği Başkanı Mesut Yıldırım, teknikerlere şantiye şefliği yetkisi veren yönetmelik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yürütmenin durdurulma talebi reddinin Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Yıldırım, “Tekniker meslektaşlarımız yeniden şantiyelerdeki yerini alabilecektir. Şantiyeler artık daha güvenli ve sağlıklı olacaktır.” dedi.  

“YAPI SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR”
“Yapı sektörünün ve yapı sahiplerinin mağdur edildiğini belirten Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Teknikerlerin şantiye şefi olabilmeleri hakkındaki 2 Mart 2019 tarih ve 30702 sayılı yönetmeliğin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından dava edilerek yürütmesinin durdurulması talepli davanın karara bağlanmasına istinaden ekonomimizin temel taşlarından yapı sektörü ve yapı sahipleri mağdur edilmiştir.”

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI REDDİNE KARAR VERİLMİŞTİR”
“Teknikerler Dernekleri olarak haklı mücadelemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalar ve görüşmeler neticesinde söz konusu yönetmelik ile ilgili, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyu yargıya taşımış, Danıştay 6’ncı Dairesine 2019/13675 esas no ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı hukuki süreç başlatarak, teknikerlerin şantiye şefliği yapabilmeleri hakkındaki yönetmeliğin iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını dava konusu etmiş ve yürütmeyi durdurma kararı reddine karar verilmiştir.”

“TEKRARDAN MESLEKLERİNİ YAPMAYA BAŞLAYABİLİRLER”
“Üniversitede yüksek teknik eğitim gören teknikerlere şantiye şefliği yetkisi veren yönetmelik ile ilgili yürütmenin durdurulma talebi reddi Danıştay tarafından iptal edilmiş olup, ilgili karar tüm illerde ki ruhsat veren birimlere gönderilmiştir. Tüm meslektaşlarımız derneğimizden üyelik belgesi ve şantiye şefliği belgesi alarak tekrardan mesleklerini yapmaya başlayabilirler.”

“MESLEKTAŞLARIMIZI BU ÖRGÜTLENME ÇATISI ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUZ”
“Meslek odalarının kuruluş amaçları arasında meslek disiplinini ve meslekler arası eşgüdümü sağlamak gibi önemli görevler vardır. Türkiye’de sayıları 4 milyona ulaşan teknikerlerin örgütlenmesi her geçen gün artıyor. Bizde tüm tekniker meslektaşlarımızı bu örgütlenmenin çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76262

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171