KIRIKKALE
21°

Kırıkkale’de orman ve ağaçlandırma sahalarına giriş yasaklandı

Kırıkkale’de muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla yetkili kişiler dışında ormanlık ve ağaçlandırma sahalarına girişler yasaklandı.


Kırıkkale’de muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla yetkili kişiler dışında ormanlık ve ağaçlandırma sahalarına girişler yasaklandı.
Türkiye’de art arda gelen orman yangınları haberlerinin ardından Kırıkkale’de de orman ve ağaçlandırma sahalarına girişler yasaklandı. Kırıkkale Valiliği, yetkili kişiler dışında 39 noktada bulunan ormanlık ve ağaçlandırma sahasına 31 Ağustos gününe kadar girişlerin yasak olduğunu bildirdi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon kararları gereğince 30 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında görevli personel hariç her ne maksatla olursa olsun Kırıkkale 100. Yıl Devlet Ormanı, Yuva, Hasandede, Dinek Dağı, Çelebi, Ahılı köyü, Çelebi Karabucak, Selamlı, Bıyıkaydın, Ulaklı, Koçubaba, Dağsolaklısı, Kavlak, Kenanbeyobası, Mehmetbeyobası, Gazibeyli köyleri ile Karakeçili Kızılırmak, Keskin Attepesi ve çevresindeki ağaçlandırma sahaları, Dinek dağı orman alanına, Çipideresi, Dağsolaklısı ile Hisarköy çevresindeki toprak muhafaza sahası ve Sulakyurt ilçesi Deredüzü, Pazarcık köyü ve Kırıkkale yolu üzerindeki ağaçlandırma sahası ile Sulakyurt ilçesi Özdere ağaçlandırma sahası, Delice ilçe merkezi çevresindeki Erozyon Kontrol Sahasına, Kazmaca ağaçlandırma sahası, Yahşihan ilçesi Irmak ve Kılıçlar köylerindeki ağaçlandırma sahaları, Küçükavşar, Meşeyayla, Büyükyağlı, Çongar, Çatallı köyleri rehabilitasyon sahalarına ve her türlü orman ve ağaçlandırma sahalarına girmek yasaktır" denildi.
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

61276

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171