KIRIKKALE
25°
01:26

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de Arap Tavşanı görüldü!

Dünya Doğa ve Doğal kaynakları Koruma Birliği’nin Kırımızı Listesi’nde yer alan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Arap tavşanı, Keskin’in Keven köyü yakınlarında görüldü. Otomobili ile yolculuk yaparken tavşana rastlayan bir vatandaş, “Kork


“ELİMİ ATSAM ALACAKTIM”
Nesli tehlike altında bulunan ve Dünya Doğa ve Doğal kaynakları Koruma Birliği tarafından kırımızı listeye alınan Arap tavşanı, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde görüldü. Dün akşam saat 21.00 sularında, otomobilinin önünde zıplayarak hareket eden bir şey gördüğünü ve aracı durdurup önünden geçen şeyi incelemeye başladığını belirten Sedat Dinçer, “Arabanın önünde gördüm, ışıktan kaçmadı. Elimi atsam tutacaktım.” dedi. Arap tavşanlarını gördüğü an şaşırdığını dile getiren Dinçer; “8-10 tane vardı, grup halindelerdi” diye konuştu. Dinçer, tavşanların bir süre sonra bulundukları yerden uzaklaştığını belirtti.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN CANLININ ÜLKEMİZDE GÖRÜLMESİ ÖNEMLİ
Arap tavşanının ülkemizde nadir görülen ve dünya genelinde nesli tükenmekte olduğunu belirten uzmanlar, Arap tavşanının ülkemizde görülmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
Arap t

avşanının, toprağın altında yaşayan gececi bir kemirgen türü olduğu belirtilirken, kanguru gibi zıplayarak hareket ettiği vurgulandı.
 

 

arap tavşanı (1).jpeg arap tavşanı (2).jpeg arap tavşanı (3).jpeg arap tavşanı (4).jpeg arap tavşanı (5).jpeg 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90102

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171