KIRIKKALE
21°
02:29

Öğleye kalan Süre

Esnafa maske ve kolonya desteği

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında esnafa 4 bin kutu maske ve 4 bin adet kolonya dağıtacak.


DAĞITIMA BUGÜN BAŞLANACAK
Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de koronavirüs vakalarının artışa geçmesinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, esnafa maske ve kolonya desteğinde bulunulacağını belirtti. Esnaf kefaletten yapılan açıklamada, Kırıkkale’de bulunan esnaflara 4 bin kutu maske ve 4 bin adet kolonya dağıtılacağı, dağıtım işleminin bugün başlayacağı belirtildi. 

“ÜCRETSİZ ŞEKİLDE DAĞITILACAK”
Maske ve kolonyaların şehir merkezinde be Sanayi bölgesinde bulunan esnaflara ücretsiz bir şekilde dağıtılacağını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci; “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltmak amacıyla Kooperatif üyelerimize bu dönemde hazine destekli düşük faizli İşletme kredisi, İşyeri edindirme kredisi, Sıfır araç Alım kredisi ve Destek kredisi olarak tüm ortaklarımızın talepleri doğrultusunda kredi kullanmalarını ve Kredisini kullanıp da tekrar kredi ihtiyacı olan ortaklarımızın da limitleri dâhiline ek kredi almalarını sağladık.”

“GECİKME FAİZLERİ SİLİNECEK”
“Kooperatifimizden kredi kullanıpta koronavirüs pandemisinden etkilenen ve kredilerini ödeyemeyen ortaklarımızın kredi taksitlerini 2020 yılı içerisinde iki defa erteleme yaparak bir nebzede olsa rahat nefes almalarını sağladık. Ancak pandemi etkilerinin devam etmesinden dolayı 30 Aralık 2020 tarihinden önce kredi kullanan ortaklarımızın kredileri de tekrar 30 Haziran 2021 tarihine kadar tekrar ertelendi.  Kooperatifimizden kredi kullanan ve pandemi döneminde işyerleri kapalı olan esnaf ve sanatkârlarımızın 1 Mart 2021 tarihine kadar ödeyemediği ve bu tarihten önce kooperatif takibine intikal eden kredi taksitlerine 30 Nisan 2021 tarihine kadar kooperatife müracaat etmeleri ve defaten ödemeleri halinde bu dönemde uygulanan gecikme faizleri silinecektir.”

“18 AY TAKSİT İMKANI”
“Bu durumdaki kredilerini peşin ödeyemeyen esnaf ve sanatkârlarımıza da taksit tutarlarına yüzde 10 basit faiz uygulanarak 18 ay taksitlendirme imkânı getirilmiştir.  İçinde bulunduğumuz durumun ülkemiz ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla, ticaret yapan kesimin ve aynı zamanda esnaf ve sanatkârlarımızın desteklenmesi ve korunması için devletimizce birçok alanda tedbirler alınmaya devam etmektedir.  Bizlerin tüm esnaf ve sanatkarlarımızdan beklentimiz bu süreçte alınan önlemlerin harfiyen yerine getirilmesi ve uygulamaya konulmasıdır.”

“DAĞITIM 2 GÜN SÜRECEK”
“Kooperatif olarak ortaklarımız ve tüm Esnaf ve Sanatkarlarımıza bu konu da az da olsa koronavirüsden korunmak amacıyla 4 bin paket maske ve 4 bin adet kolonya yaptırarak sizlerin kullanımı için tüm esnaf ve sanatkarımıza bugün itibarı ile iki gün sürecek dağıtıma başlıyoruz, Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın gerek işyerlerinde gerekse sosyal yaşamlarında koronavirüs tedbirlerine Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymalarını önemle rica ederim. Bu vesile ile Dünyada yaşanan koronavirüs pandemisinden ülkemiz ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârımızın bir an önce kurtulmasını Allah’tan niyaz eder,  ailenizle birlikte sağlık, sıhhat ve işlerinizde bol kazançlar dilerim” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44110

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171