KIRIKKALE
21°
04:1

İmsak'a Kalan Süre

Belediye Meclisi'nden Filistin’e destek

Kırıkkale Belediyesi 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmü ve saldırıları kınandı.


“YAŞAM HAKKININ İHLALİDİR”
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, İsrail’in, Filistin topraklarında Ramazan bayramı arifesinde başlattığı ve çok sayıda masumun insanın hayatını kaybetmesine neden olan saldırılar kınandı. Kırıkkale Belediye Meclisi yayınladığı ortak bildiride, İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde başlattığı saldırıların vahim boyutlara ulaştığı ifade ederek “Olaylarda yaralanan Filistinli kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır, bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir” ifadelerini kullandı. 

“FİLİSTİN’İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yayınlanan bildiride “Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında bu vahşeti yaşatan İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesinde hesap vermeli ve sorumluları cezalandırılmalıdır. Uluslararası toplumun artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır sergilemesi şarttır. İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini desteklemeye Kırıkkale olarak devam edeceğimizi beyan ederiz” denildi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99217

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171