KIRIKKALE
26°
02:46

Öğleye kalan Süre

Başaran Koleji, ağaçlandırma çalışmasıyla doğaya katkı sağlıyor

Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla Kırıkkale Özel Başaran Koleji öğrencileri okul bahçesinde ağaçlandırma çalışması yaptı.


DOĞAYA KATKI SAĞLIYORLAR  
Türkiye’de her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası kapsamında illerde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale Özel Başaran Koleji öğrencileri de bir etkinlik gerçekleştirdiler. Etkinlik çerçevesinde Başaran Koleji öğrencileri ‘Doğa Bizim Evimiz’ adlı proje ile Tema Vakfı’nın organize ettiği ‘Ortaokul Tema Portalı’ adlı etkinlikler kapsamında hem bilgilendiler hem de doğaya katkı sağlamak amaçlı okul bahçelerine ağaçlandırma çalışması yaptılar.

“DOĞA BİZİM EVİMİZ” 
Son yıllarda doğa konulu projeler üzerinde çalışmalar yürüten Başaran Koleji İngilizce öğretmeni Meltem Bekler, “Öğrencilerimizle birlikte ‘Doğa Bizim Evimiz’ projesini ve Tema Vakfı’nın organize ettiği ‘Ortaokul Tema Portalı’ etkinliklerini yerine getirerek doğayı yaşayabileceğimiz daha yeşil bir yere dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Çünkü doğa ziyaret ettiğimiz bir yer değil, doğa bizim evimiz” dedi.

“KÜRESEL ISINMANIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
Projenin yürütücülüğünü yapan Meltem Bekler, “Başaran Koleji olarak öğrencilerimizin yaşadıkları çevrenin sorunlarına karşı duyarlılıklarını artırmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin, sorunların çözümünde harekete geçebilen ve bu doğrultuda gönüllü çalışmalar organize edebilen, ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimize, çevre sorunları hakkında farkındalık kazandırarak, onlara bu sorunlarla mücadele etme yöntemlerini öğretmeye çalışıyoruz. Çevre, su ve hava kirliliği, termik santrallerin zararları, geri dönüşümün önemi gibi konularda öğrencilerimizi bilinçlendirerek küresel ısınmanın bir nebze de olsun önüne geçmek için katkıda bulunacağız.” dedi.

BİR TİŞÖRTÜN YAŞAM HİKAYESİ
Etkinlik kapsamında ilk olarak Dünya Su Günü’nde, ‘Bir Tişörtün Yaşam Hikayesi Konulu’ bilgilendirici bir video izleyen öğrenciler, günlük hayatta kullanılan su miktarı hakkında konuştular. Bir tişörtün üretim aşamasında doğaya ne kadar miktarda karbondikoksit salınımına sebebiyet verdiğinin anlatıldığı etkinliğin ikinci kısmında, Orman Haftası dolayısıyla ağaçların doğaya faydalarından bahsedilen bir eğitim verildi.
 
OKUL BAHÇESİ AĞAÇLANDIRILDI 
‘Doğa Bizim Evimiz’ adlı proje ve ‘Ortaokul Tema Portalı’ etkinlikleri kapsamında hem Orman Haftası’nı kutlamak hem de doğaya katkı sağlamak amacıyla Başaran Koleji öğrencileri okul bahçesini ağaçlandırdılar.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

49653

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171