KIRIKKALE
21°
02:25

Öğleye kalan Süre

ASKON’da yeni yönetim seçildi

ASKON Kırıkkale 2’nci Olağan Genel Kurulu toplantısı düzenlendi. İl Müftülük Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen kurulda, Divan Heyeti seçildi.


DİVAN HEYETİ SEÇİLDİ
ASKON Kırıkkale 2’nci Olağan Genel Kurulu toplantısı, Kırıkkale İl Müftülük binası konferans salonunda gerçekleştirildi. Divan Heyeti seçiminin yapıldığı toplantıda, Katip Üyeliğe Çağrı Yönderli, Resul Doluca, ASKON Genel Merkez Teşkilat Komisyon Başkan Yardımcılığına Orhan Güngörür, Teşkilat Başkan Yardımcılığına Arif Karakaya, Divan Başkanlığına ise İç Anadolu Bölge Başkanı Volkan Kahraman seçildi. Toplantıya; AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Divan Kurulu üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“HİÇ MERAK ETMEYİN TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK”
İç ve dış odaklarla sürekli mücadele halinde olduklarını belirten Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi; “Biz zor bir coğrafyadayız, bu coğrafyada Müslüman Türk milletini bir türlü hazmedemediler, bir türlü kabullenemediler. Onun içindir ki tarihimizden beri her zaman iç ve dış odaklarla sürekli mücadele içerisindeyiz. İçerden ve dışarıdan Türkiye’ye sürekli bir felaket tellallığı, kriz edebiyatı, ufkumuzu, heyecanımızı elimizden almak için bir sürü saldırılar var. Sevgili arkadaşlar, hiç merak etmeyin Türkiye’nin önü açık. Bu zorlukların hepsinin üstesinden birlik ve beraberlikle geçmişte geldik, bugün de geleceğiz. Bizim Türk milleti olarak düsturumuz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ o yüzden bizim birlik ve beraberlikle aşamayacağımız bir sorun yok. Ülkemize, devletimize güveniyoruz istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”  dedi.

“SİYASET EKONOMİDEN, EKONOMİ DE SİYASETTEN FARKLI DEĞİLDİR”
Türkiye düşmanlarının siyasi suikastlerle Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istediklerini belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, “ASKON bundan 23 yıl önde kurulduğunda hangi şartlar vardı, hangi ortam böylesi bir sivil toplum kuruluşunun ülkemizin geleceği için, ekonomimiz için neden önemli olduğu anlayışıyla kuruldu. Buna iyi bakmamız gerekiyor. Şunun altını çizmek lazım ekonomi siyasetten, siyaset de ekonomiden farklı değildir. Siyasi tarihimizin onlarca örnekleri bunları teyit etmektedir. Şöyle baktığımızda ülkemize kast eden işgalciler, terör örgütleri, Türkiye düşmanları siyasi suikastlerle ülkemizin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenler, derin ve paralel yapılar her daim bu iki anlayışı yani ekonomiyi ve siyaseti birbirinden ayırmadan ülkemize kast etmişlerdir. Baktığımızda darbeler, işgaller, derin ve paralel yapıların Türkiye’de gerçekleştirdiği suikastler aynı şeyi hedef almaktadırlar. Siyasi olarak ülkemizin siyasi istikrarını, siyasi barışını toplumsal bütünlüğünü, ekonomik olarak ülkemizin kalkınmasını ve refahını hedef almışlardır. Onun için ki bu ülke geçmişte gerçekleştirmiş olduğu savunma teknolojilerini, ekonomik kalkınmasını, uçak sanayisini ve devrim arabalarını engellemek isteyenler siyasi istikrarı da hedef aldı.” ifadelerini kullandı.

“ASKON'LA BERABER KIRIKKALE’DE BÜYÜYECEK”
Kırıkkale’de yeni sanayicilerin görülmeye başladığını be ASKON’la beraber Kırıkkale’nin de büyüyeceğini belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “Biz ASKON olarak 81 vilayette olma arzusuyla gece gündüz demeden gayretle devam ediyoruz. ASKON’lu olmak zordur diyoruz biz. 2020 yılında pandeminin ülkemize gelmesi dünyanın kavrulması ile bakıldığında birçok sözüm ona gelişmiş ekonomiler sadece bugün hepimizin ağzında bulunan bu maskeye ulaşabilmek için neredeyse birbirlerine savaş açacak hal aldılar. Ama hamdolsun Türkiye sayın cumhurbaşkanımızın yürütmüş olduğunu politikalar neticesinde bu sağlık meselesini en az yara ile en az sıkıntıyla hızlı bir şekilde hamdolsun bertaraf eden ülkeler arasında. Yıl sonu itibariyle inşallah sadece 2021 yılı baz alındığında da 220 milyar doların üzerinde bir hedef söz konusu ve önümüzdeki 5 sene içerisinde de biz 300 milyarın üzerine çıkacağız. Bizim için artık 200 milyar bandını aştıktan sonra 300 milyar bandını aşmak sadece 5 senede ulaşılacak bir öngörü. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hedeflemiş olduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi ve ilk 10 ekonomi arasına girme hedefi inşallah sizler gibi değerli sanayicilerle, iş dünyasıyla olacak. Bugün Kırıkkale sanayide az gelişmiş olsa da, çok büyük şehirler arasında olmasa da bugün hamdolsun ASKON yönetim kurulu listeyi alıp incelediğinde birçok alanda yeni sanayicilerimizin olduğunu görmüşlerdir. Ve inşallah bu süreçte ASKON ve büyüyen bir Kırıkkale göreceğiz.” dedi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71433

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171