KIRIKKALE
22°
00:39

Öğleye kalan Süre

Aşı olmayan vatandaşlara kısıtlamalar getirilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmayan vatandaşlara kısıtlamaların getirilebileceğini açıkladı. Koca, “Aşı olmayan vatandaşlardan PCR testi isteyebiliriz” dedi.


AŞILAMANIN ZORUNLU OLACAĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR
Türkiye’de günlük vaka sayısının 25 binlerin üzerine çıkması, vatandaşlarda endişelere yol açtı. Aşılama hızında yavaşlama yaşanması ise aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi gelmeyecek mi? sorularını akla getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu soruları yanıtladı. Aşının zorunlu olacağını düşünmediklerini ifade eden Koca, vatandaşlardan PCR testi istenebileceğini belirtti.

HANGİ DURUMLARDA PCR TESTİ ZORUNLU OLACAK?
Aşı olan vatandaşları korumak istediklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hangi durumlarda PCR testi isteneceğini de belirtti. Koca yaptığı açıklamada, “Bazı alanlarda dünyada da yer yer uygulandığı şekliyle vatandaşımızı korumak için aşı olanın yanında aynı uçakta, aynı otobüste, aynı sinemada ya da tiyatroda oturacak olan kişinin o virüsü taşıyıp taşımadığını öğrenmek için PCR testi isteyebiliriz.” dedi. 

AŞI OLMAYANLAR KIRAATHANELERE GİREMEYECEK
Aşı olmayanlara uygulanacak olan kısıtlamalarla ilgili bir karar da Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu’ndan geldi. Federasyondan yapılan açıklamada 2 doz aşı yaptırmayanların kıraathanelere giremeyeceği belirtildi. Uygulamanın bugün başlayacağını belirten Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu, “Bazı vatandaşlarımızın aşı olmamaları ayrıca koronavirüse kıyasla daha hızlı yayılan mutant virüs sebebiyle de vaka sayılarında büyük bir artış olduğu ve vefat sayılarının arttığı gözleniyor. Çok büyük ümitlerle başladığımız normalleşme sürecinin salgının artması sebebiyle tekrar sona ermesi ve kısıtlamalar yaşanmasının hem ülkemiz ekonomisine hem de esnafımıza çok derin yaralar açacağı aşikardır.” dedi.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94654

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171